Friday, 9 December 2011

berjimba - jimba taman pertanian malaysia ♥♥

salam to all my friend and all my follower....
miss you all so much.... muah...muah....muah....♥♥
 Setelah lama tidak mencorat coret blog aku ni....
ari ni aku nak coret sket....
ari tu.... hurmmmm brape ari bulan eh :-? aku pun lupa la... nanti korang tengok tarikh kat gambar nanti eh.... aku g berjimba lagi di taman pertanian shah alam....
tapi kali ni pergi beramai-ramai sikit la kan...
sonok gak la... walopun banyak jugak kejadian yang berlaku.... huhuhuh
aku sampai kat sana kul 11pg... ni semua gara² menunggu cik fafa fariza la....
last² dia sampai dulu kat sana... hahahaha....
aku sampai²..... my sis ciksoul berry beratur untuk bli ticket... aku pun ape lagi... snap² gambar la... laki aku jadi camera man.... hahahaha




dah selesai bli ticket.... moh kiter masuk dalam....

kitorg jumpe si fafa fariza dekat tempat beratur untuk naik bus kontot.... hahahah


sebab kitorg g ari ahad... punye la ramai ummat kat situ... huih... lau aku x sanggup nk tunggu....
hahahah... malas nak citer pepanjang.... tengok la gambar... sekitar kitorg berada kat sana.... ^_^



perut aku tu.... :"> malu shayer.... hahahahaha

dah agak berjam² kitorg menjelajah kat sana... ape lagi... balik la kan...
x kan nak bermalam kat sana.... huhuhu.... sampai je umah.... laki aku pengsan.... penat....
mana tak nyer malam sebelum tu dia main futsal.... lepas tu balik lambat.... bangun pagi² gara nak teman aku g kat taman pertanian tu.... mana tak LEMAU..... hahahah....
pape pun thank my♥ sebab sabar ngan kerenah saya....
love you so much lah....

cian laki aku kan... kan... kan.... :"> :) hehehehe.... tido lena mimpi indah ye cayang..... =) :*




****belacan hangit****



Friday, 2 December 2011

KaWaN♥ <> sAhAbAt♥♥♥♥♥


salam to all my follower...
diharap semua sehat la hendaknyer....
hurm... towpick ini hari ???
bukan pe... setelah diteliti.... diperati.... disiasati....
betapa ramai yang boleh jadi "kawan" dan berapa ramai pula boleh jadi "sahabat <3
topik ni luas kan... ?? kan...??


Definisi yang diberi Dr Tuah untuk memahami dua perkataan ni, ialah :-

"Kawan inilah orang yang lari daripada kita sepantas-pantasnya tatkala
kita amat memerlukan dia."
"Kita perlukan sahabat kerana sahabat akan sedia bersama kita dalam semua keadaan
susah ke,senang ke,sahabattetap akan setia."


Ader juga pepatah arab mengatakan....

"Bersahabatlah dengan penjual minyak wangi,kita akan menerima percikan wangiannya,manakala bersahabat dengan tukang besi,percikan api akan mencarikkan baju kita."

ape yang korang paham tentang sahabat dan kawan?
aku baru sedar selama ini aku ader ramai "KAWAN" tetapi aku hanya ader 10 "SAHABAT"
tetapi masa ku banyak dihabiskan bersama "KAWAN" dan "SAHABAT" ku biarkan...
so kepada 10 SAHABAT aku... akan ku berikan masa untuk kita berkumpul bersama...
aku rindu kan KALIAN SAHABATku.....



****sahabatmu****

Wednesday, 30 November 2011

~tetibe teringat kepada mereka yang bergelar sahabat ♥ ~

Aku pernah memikirkan,
bahwa setiap manusia pasti ingin punya KEKASIH & TEMAN SEJATI...
Kekasih yang akan terus bersamanya, sehidup semati, dalam suka maupun duka.
Kebersamaan yang tak terpisahkan.
Namun sekarang aku memilih AMAL SHALEH sebagai kekasihku.
Karena ternyata hanya amal shaleh yang terus mau menemaniku,
sekalipun aku masuk ke dalam kuburku….


Aku pernah sangat KAGUM pada manusia cerdas, manusia yang kaya sekali,
manusia yang berhasil dalam karir hidup dan hebat dunianya.
Sekarang aku memilih mengganti kriteria kekagumanku,
aku kagum dengan manusia yang hebat di mata Allah.
Manusia yang sanggup taat dan bertaqwa kepada Allah,
sekalipun kadang penampilannya begitu bersahaja……

Dulu aku memilih MARAH karena merasa harga diriku dijatuhkan,
ketika orang lain berlaku zhalim kepadaku atau menggunjingku,
menyakitiku dengan kalimat-kalimat sindiran.
Sekarang aku memilih BERSYUKUR dan berterima kasih,
karena ku yakin ada transfer pahala dari mereka..
ketika aku mampu memaafkan dan bersabar….


Aku dulu memilih, MENGEJAR dunia dan menumpuknya sebisaku..
ternyata aku sadari kebutuhanku hanya makan dan minum untuk hari ini
dan bagaimana cara membuangnya dari perutku.
Sekarang aku memilih BERSYUKUR dg apa yg ada…
dan memilih bagaimana aku bisa mengisi waktuku hari ini, dengan penuh makna…
dan bermanfaat untuk sesama.

Aku dulu berfikir bahwa aku bisa MEMBAHAGIAKAN orangtuaku,
saudara dan teman-temanku nanti kalau aku berhasil dengan duniaku…
ternyata yang membuat kebanyakan mereka bahagia bukan itu..
melainkan karena sikap, tingkah dan sapaku….
Aku memilih membuat mereka bahagia sekarang dengan apa yang ada padaku...

Dulu aku memilih untuk membuat RENCANA-RENCANA dahsyat untuk duniaku,
ternyata aku menjumpai teman dan saudara-saudaraku begitu cepat menghadap kepada-Nya.
Tak ada yang bisa menjamin aku besok bertemu matahari.
Tak ada yang bisa memberikan garansi aku masih bisa menghirup nafas keesokan hari.
Sekarang aku memilih memasukan dalam rencana-rencana besarku,
yang paling utama adalah agar aku selalu SIAP menghadap kepada-Nya…

Ya Allah berilah selalu petunjuk ketika aku MEMILIH…
Ya Allah berkahillah dan luruskanlah selalu langkah-langkahku…..



****sahabatmu****

Tuesday, 29 November 2011

debaran menunggu

besok 1-12-2011 kan....
hehehe.... kene g scan... tp kalau scan kat spital kerajaan,
bukan dia print gambar pun... petang g scan kerajaan...
mlm g scan kat kinik swasta....
en.♥ nk tgk baby dia tengah duk buat ape kat dalam....
hahahah... x sesabau nak tunggu baby keluar...
nak tengok beby dia beshor mana...
sebab malam² en.♥ selalu pegang perut....



kekadang dia boleh rasa baby dia ni tendang...
ade plak en.♥ tny dia buat ape?... hahahah.... mana lah saya tahu awak oi....
saya jawab "main bola kot..." kitorg sesama gelak....
sayang... ibu ngn babah tak sabar menunggu kamu....
semoga kamu sihat ye...
duduk baik² dekat dalam perut ibu....
nanti dah beshor jadi budak baik yer....
ibu ngn babah sayang kamu....
muah!!!~


****ibu♥babah****

Monday, 28 November 2011

benih cinta kita

hik hik hik......
sedar tak sedar dah 7 bulan kita kawin kan yunk....
dan dah 6 bulan saya mengandung....
hahahaha..... kamu tu teruja sangat....


perut pun dah besar.... sebelum tido usap perut ckp ngn baby....
kelakar pun ader.... lagi baper bulan je lagi....
saya ni kerap sgt penat... semput memalam.... awak bangun....
sapu minyak angin.... kekadang tu... kaki tetibe kejang.....
minta tolong awak urut.... mulut bising.... tapi tangan urut gak kaki... =)
hahha.... cian awak kene dera ngan kita....

nnti kita g scan lagi skali... tengok jantina pula.... tp kalo boleh x nak tahu jantina boy ke girl... sbb nak buat surprise kat kita berdua.... kalau x tau jantina... nnti nk bli baju pun susah....


baju baby dah beli  4-5 helai.... kaler putih, hijau, kuning.... hahahhaha.... takot nak beli kaler biru ngn pink....tapi tak pe... baby kan cepat besar... nanti boleh beli lagi baju baby....
ni la.... hasil cinta kita berdua... saya bahagia disamping kamu.... dan saya juga harap kamu bahagia disamping saya....

sayang kamu selamanya


****isterimu****



Thursday, 24 November 2011

Cinta kita dimeterai.......

Alhamdulillah...
dengan izin Allah aku kembali mencoret kisah kita berdua....
hubungan yang kita bina atas dasar cinta dimeterai juga akhirnya....
kau dan aku disatukan didalam majlis yang serba ringkas...
disaat kita akan diijabkabulkan....

ku bersyukur hanya dengan sekali lafaz.... aku sah menjadi isterimu....

kenangan yang tak dapat kita lupakan....

kuharap kau sentiasa berada disamping aku...
semoga Allah panjang kan jodoh kita hingga ke akhir hayat kita....

aku sayang kamu selamanya....

cinta kita.....



Ya Allah....
Jika ini adalah akhir dari hidupku....
Izinkan aku mengungkapkan bahawa.....

Mengenalmu.........
insan yang bernama HAIRUDIN adalah mimpi yang tak terbeli.....
Menyanyangimu......
adalah satu perasaan yang tidak dijual dimana-mana....
Mencintaimu.......
adalah khayalan yang tak dapat diganti....
Mendampingimu.....
adalah kenyataan yang tak dapat dilupakan....

Ya allah....
Terima kasih kerana mengirimkan dia untuk menjadi milikku.....



****isterimu****