Friday, 9 December 2011

berjimba - jimba taman pertanian malaysia ♥♥

salam to all my friend and all my follower....
miss you all so much.... muah...muah....muah....♥♥
 Setelah lama tidak mencorat coret blog aku ni....
ari ni aku nak coret sket....
ari tu.... hurmmmm brape ari bulan eh :-? aku pun lupa la... nanti korang tengok tarikh kat gambar nanti eh.... aku g berjimba lagi di taman pertanian shah alam....
tapi kali ni pergi beramai-ramai sikit la kan...
sonok gak la... walopun banyak jugak kejadian yang berlaku.... huhuhuh
aku sampai kat sana kul 11pg... ni semua gara² menunggu cik fafa fariza la....
last² dia sampai dulu kat sana... hahahaha....
aku sampai²..... my sis ciksoul berry beratur untuk bli ticket... aku pun ape lagi... snap² gambar la... laki aku jadi camera man.... hahahaha




dah selesai bli ticket.... moh kiter masuk dalam....

kitorg jumpe si fafa fariza dekat tempat beratur untuk naik bus kontot.... hahahah


sebab kitorg g ari ahad... punye la ramai ummat kat situ... huih... lau aku x sanggup nk tunggu....
hahahah... malas nak citer pepanjang.... tengok la gambar... sekitar kitorg berada kat sana.... ^_^



perut aku tu.... :"> malu shayer.... hahahahaha

dah agak berjam² kitorg menjelajah kat sana... ape lagi... balik la kan...
x kan nak bermalam kat sana.... huhuhu.... sampai je umah.... laki aku pengsan.... penat....
mana tak nyer malam sebelum tu dia main futsal.... lepas tu balik lambat.... bangun pagi² gara nak teman aku g kat taman pertanian tu.... mana tak LEMAU..... hahahah....
pape pun thank my♥ sebab sabar ngan kerenah saya....
love you so much lah....

cian laki aku kan... kan... kan.... :"> :) hehehehe.... tido lena mimpi indah ye cayang..... =) :*




****belacan hangit****



Friday, 2 December 2011

KaWaN♥ <> sAhAbAt♥♥♥♥♥


salam to all my follower...
diharap semua sehat la hendaknyer....
hurm... towpick ini hari ???
bukan pe... setelah diteliti.... diperati.... disiasati....
betapa ramai yang boleh jadi "kawan" dan berapa ramai pula boleh jadi "sahabat <3
topik ni luas kan... ?? kan...??


Definisi yang diberi Dr Tuah untuk memahami dua perkataan ni, ialah :-

"Kawan inilah orang yang lari daripada kita sepantas-pantasnya tatkala
kita amat memerlukan dia."
"Kita perlukan sahabat kerana sahabat akan sedia bersama kita dalam semua keadaan
susah ke,senang ke,sahabattetap akan setia."


Ader juga pepatah arab mengatakan....

"Bersahabatlah dengan penjual minyak wangi,kita akan menerima percikan wangiannya,manakala bersahabat dengan tukang besi,percikan api akan mencarikkan baju kita."

ape yang korang paham tentang sahabat dan kawan?
aku baru sedar selama ini aku ader ramai "KAWAN" tetapi aku hanya ader 10 "SAHABAT"
tetapi masa ku banyak dihabiskan bersama "KAWAN" dan "SAHABAT" ku biarkan...
so kepada 10 SAHABAT aku... akan ku berikan masa untuk kita berkumpul bersama...
aku rindu kan KALIAN SAHABATku.....



****sahabatmu****